Meteen naar de inhoud

Cantorij van de Martinikerk

In oktober 1928 opgericht als Hervormd Kerkkoor. In 1979 heeft men met het wijzigen van de naam in Cantorij van de Martinikerk willen aangeven dat men zich beschouwt als deel van de zingende gemeente. Hierbinnen heeft zij haar eigen plaats en taak in de liturgie.

Per jaar wordt ongeveer 20 maal aan de eredienst meegewerkt. Liederen in wisselzang, delen van het ordinarium in toonzettingen o.a. van Willem Vogel en Cor de Jong, andere liturgische stukken, motetten etc. Maar ook de Engelse kerkmuziek staat regelmatig op het repertoire, zoals composities van Stanford en niet te vergeten de onberijmde psalmen uit de traditie van de Anglican Chant. Een enkele keer staat een deel uit een Bach-cantate op de lessenaars.

Er wordt gerepeteerd iedere dinsdagavond van 20.00 – 22.00 uur in het koor van de Martinikerk en voorafgaand aan de dienst waaraan wordt meegewerkt. Nieuwe leden zijn van harte welkom: zij kunnen contact opnemen met de cantor-organist of met de secretaresse van de cantorij Ineke van Dongen.

[e] Ineke van Dongen

Cantor-organist Wilbert Berendsen geeft sinds 1 september 2012 leiding aan alle kerkmuzikale activiteiten in de Grote of Martinikerk.

[e] Wilbert Berendsen